Overzicht

Deel dit artikel

03.12.2020

Steen Elektriciteit doet nieuw chocolademagazijn Callebaut draaien

De werken aan het grootste chocolademagazijn ter wereld voor Barry Callebaut evolueren zienderogen en de geplande oplevering komt steeds dichterbij. Wanneer het distributiecentrum midden 2021 op volle toeren draait, zal dat zijn dankzij stroom die werd voorzien door Steen Elektriciteit. “Dit project is een mooie kans om onze kennis en knowhow te laten zien.”

Maar liefst 7 km aan kabelladders en -goten loopt er doorheen het magazijn voor Barry Callebaut, dat momenteel in opdracht van WDP wordt ontwikkeld. Daarin liggen in totaal 6 km aan zware voedingskabels en 20 km aan netwerkbekabeling. Een hele klus dus, die in handen is van Steen Elektriciteit uit Zedelgem. Het relatief jonge bedrijf, dat gespecialiseerd is in industriële elektriciteitswerken, ziet dit grootschalige project als een bijzondere opportuniteit.

Van a tot z

“Steen Elektriciteit bestaat zo’n 20 jaar, wat in de sector een vrij jonge leeftijd is” vertelt medezaakvoerder Tsarina Vandekerckhove. “In die periode hebben we ons toegelegd op elektriciteitsvoorziening voor industriebouw van a tot z. De totale bekabeling, middenspanningscabines, verdeelborden, verlichting, stopcontacten, wifipunten, noem maar op.”

Op dit moment zitten de werkzaamheden van Steen Elektriciteit voor de laagbouw in de laatste fase. “We brengen in de low bay nu nog de laatste verlichting aan”, legt Vandekerckhove uit. “Na de afwerking van de plafonds en de schilderwerken in de magazijnen ronden we daar ons werk af, met de laatste noodverlichting, stopcontacten etc. Daarna starten we met het kantoordeel en de buitenaanleg.”

Nauw betrokken

Ook in de geautomatiseerde high bay is Steen momenteel aan de slag, al is hun rol daar iets beperkter. “We hebben hier in eerste instantie de voeding voorzien naar de verschillende verdeelborden en we blijven uiteraard nog steeds erg nauw betrokken. Binnenkort staan de eerste tests van SSI Schäfer op het programma, die volgen we mee van dichtbij op.” Lees meer omtrent de automatisatie en rekkenbouw van SSI Schäefer hier.

Optimale transparantie

Het team van Steen Elektriciteit is uiteraard erg blij om deel te kunnen uitmaken van dit bijzondere verhaal. “Het Barry Callebaut project is een mooie kans om onze knowhow te laten zien”, vertelt een trotse Vandekerckhove. “Omwille van de omvang is dit een unieke uitdaging, maar we hebben de voorbije jaren genoeg ervaring opgebouwd om dit probleemloos tot een goed einde te brengen. De samenwerking met aannemer Alheembouw, maar ook met WDP, Aircoplus, Altebra, SSI Schäfer en alle andere partijen verloopt vlekkeloos. Er is veel ruimte voor vlotte communicatie en transparantie. Elke week zitten we digitaal samen en worden mogelijke conflicten meteen uitgeschakeld via het digitale BIM model, zo blijven we perfect op schema”, besluit Vandekerckhove.

Overzicht

Deel dit artikel