Overzicht

Deel dit artikel

24.01.2020

Gigantische containerwand onthult bouw Barry Callebaut’s Global Distribution Centre

Grootse aankondiging voor groots werk

WDP bouwt het nieuwe wereldwijde distributiecentrum voor Barry Callebaut in Lokeren. Een sterk staaltje design, doorspekt met duurzame technologie. Zo’n uitzonderlijk project verdient dan ook een uitzonderlijke aankondiging.

Als één blok achter dit project

Langs de E17 in Lokeren verrijst een gigantische containerwand om dit project onder de aandacht te brengen. Pal op de plek waar WDP hard werkt aan de logistieke toekomst van de wereldwijde nummer één in cacao en chocolade.

Voorbijrijdende automobilisten zijn getuige van een waar huzarenstukje. En krijgen het water in de mond van zo’n lekkere lanceringscampagne.

De imposante feiten en cijfers

Even concreet dan? WDP Bouwde een 10,4 meter hoge muur, opgetrokken uit 18 containers. 36 meter totale wandbreedte: een middenstuk van 18 meter en twee aparte zijbeuken van elk 6 meter. Veilig geplaatst op een fundering van steenpuin. ’s Nachts prachtig verlicht, met energie opgewerkt via zonnepanelen.

In de containers: 81 ton ballast voor de stabiliteit. Op de containers: 5 immense spandoeken.
Achter de containers: de indrukwekkende werf van het grootste chocolademagazijn ter wereld.

Ontdek het project zelf

Benieuwd naar wat er achter de containers schuilgaat? Beleef hoe WDP bouwt aan dit unieke project via op deze site of volg ons op Instagram.

Overzicht

Deel dit artikel