Overzicht

Deel dit artikel

11.02.2020

Grootste chocolademagazijn ter wereld wint Foreign Investment Trophy als beste buitenlandse investering in Vlaanderen

11 februari 2020 - Vanavond  heeft Barry Callebaut, 's werelds grootste fabrikant van cacao- en chocoladeproducten, de Foreign Investment Trophy gewonnen, een initiatief van Flanders Investement & Trade (FIT) en daar zijn we super trots op!

Het project waarmee het de prijs in de wacht sleept, is het nieuwe Global Distribution Centre (GDC) in Lokeren dat zal worden ontwikkeld en verhuurd door WDP. 

Als Zwitsers genoteerd bedrijf, won Barry Callebaut de verkiezing van 4 andere genomineerden, DAF Trucks (Nederland/VS), Heyaru (India/Dubai), Hologic (VS) en ICO (Japan). Vlaams Minister-President Jan Jambon overhandigde de prijs aan de delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van de verschillende partners.

“Deze award is een mooie erkenning voor het project team en een bekroning voor het unieke partnerschap met onze partners WDP en Stad Lokeren. Dit magazijn moet onze operations efficiënter maken en onze service verbeteren. Vanuit Lokeren zullen we onze verpakte producten verzamelen en verschepen naar de rest van de wereld. Het is met andere woorden ons venster op de toekomst, van waaruit we onze passie en expertise voor Belgische chocolade met de rest van de wereld willen delen” - Masha Vis-Mertens, VP Operations and Supply Chain Organization bij Barry Callebaut


“Wij zijn fier om het grootste chocolademagazijn te wereld te kunnen realiseren samen met al onze partners. Deze award onderstreept het unieke karakter van deze investering in Vlaanderen, zowel voor wat betreft zijn schaalgrootte als omwille van zijn high tech investeringen. We zijn verheugd dat de heerlijke chocolade van Barry Callebaut voortaan in een van onze sites is ondergebracht.” - Kristof De Witte, General Manager of WDP BELUX & FR


Stad Lokeren is fier op Barry Callebaut! Deze Foreign Investment Trophy bewijst dat dit grootse project uniek is voor onze stad. Dikke proficiat aan de hechte en energieke groep van Barry Callebaut medewerkers en partners” - Filip Anthuenis, burgemeester van Lokeren.


Barry Callebaut zal als eerste speler operationeel zijn binnen ons nieuwe industriepark E17/4, waarvan het ¼ van de netto bedrijfsoppervlakte van ca. 46 ha inneemt. Barry Callebaut is op die manier de eerste ambassadeur van dat nieuwe industriepark dat uitverkocht is nog voor de wegenis gelegd is. Een succesverhaal, dankzij de unieke ligging als industriële groeipool in het economische hart van Vlaanderen, vlakbij de economische hubs van Antwerpen, Gent en Brussel. En niet te vergeten: het product ‘chocolade’ is hier zeer aanwezig, met talrijke bedrijven die in de sector actief zijn. Barry Callebaut zal de apotheose vormen van onze Lokerse Chocolate Valley." - Stefan Walgraeve, schepen voor industriële ontwikkeling in Lokeren.
FIT Callebaut
Pic BC2
Pic BC1
Group pic serious v2
Overzicht

Deel dit artikel